Loading...

Coronavirus Canada

  • Laatst gewijzigd op: 12-05-2022 | Nog steeds geldig op: 14-08-2022

Inreizen Canada

Let op: U kunt niet met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) Canada inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en het Schengengebied, en in andere landen die dit bewijs hebben erkend. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Inreismaatregelen

Voor actuele informatie en om erachter te komen of u Canada in mag reizen en wat de inreisvoorwaarden zijn, kunt u de tool van de Canadese overheid gebruiken (in het Engels).

Let op: Het is verplicht het ArriveCAN-systeem te gebruiken, waar u verplichte reisinformatie invoert voor en na uw binnenkomst in Canada. U kunt de app downloaden op uw mobiele telefoon of gebruik maken van de website. U moet binnen 72 uur voor aankomst in Canada contact-, reis- en vaccinatie-informatie in het ArriveCAN-systeem indienen. Kijk voor informatie en over hoe u de app kunt gebruiken op de website van de Canadese overheid.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Testlocaties in Canada

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Canada de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Canada is groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U kunt reizen naar Canada, maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Canada? Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Canada? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Canada?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Canada op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Canada voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Canada?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Canada.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Canada?

Lees hier meer over Canada en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Canada | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top