Filter je resultaten
in 5 stappen.
Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
Duitsland
Finland
Frankrijk
Italië
Oostenrijk
Tsjechië
Zwitserland

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
opnieuw zoeken
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten

De vijf grootste après-ski hits

10 Sep 2013
Categoriën:
0 reacties | 11737 keer gelezen
1 2 3

Het is even voor vier. Vandaag was een heerlijke dag op de piste. Eigenlijk zou je nog wel een keer de lift naar boven willen pakken. Toch neem je de afdaling naar het dal. Beneden in het dorp staat namelijk een nieuw avontuur te wachten. Een avontuur waarvan je niet weet hoe het eindigen gaat. Het bier staat koud, de muziek staat hard. Op je skischoenen baan je een weg door de hossende mensenmassa. Dan opeens klinkt Anton uit de boxen. Anton aus Tirol. Het feest is begonnen. Het is tijd voor de après-ski.

Na het skiën

Rond sluitingstijd van de liften gaat in de meeste skigebieden het dak eraf. Dan worden terrasjes, barretjes en cafés omgetoverd tot ware après-ski hutten. Hollandse meezingers knallen uit de boxen, drank vloeit rijkelijk en de sfeer zit er helemaal in. Après-skiën is een typische Oostenrijkse aangelegenheid. Maar in de andere Alpenlanden kunnen ze er ook wat van. Hieronder lees je onze top 5 van leukste après-ski locaties in Europa.

Gezelligheid in Gerlos

Iedere wintersporter is het wel er over eens dat je nergens zo goed kunt après-skiën als in Oostenrijk. Het kleine dorpje Gerlos is hier een goed voorbeeld van. Rond het middaguur gaan hier de remmen al compleet los in de ronde skihut CinCin. Je moet wel van Hollandse feestjes houden, want artiesten als Gerard Joling en Gordon komen hier in het winterseizoen wekelijks over de vloer.

Heerlijk Hollands Westendorf

Nog meer gezelligheid op z’n Hollands vind je in het altijd gezellige Westendorf. Dit sfeervolle dorp in de Kitzbüheler Alpen heeft alles te bieden voor een onvergetelijke week après-skiën. Tegen sluitingstijd van de liften verzamelt heel Westendorf zich bij Gerry’s Inn voor een paar uurtjes ongegeneerd meeblèren met hits van Rob Holland en Peter Beense. De muziek stopt niet voor iedereen op de banken staat. Nog niet genoeg gefeest? Zet dan na je avondmaal het feest voort in de populaire tenten Moskito en Karat.

Lekker fout in Ischl

Voor je rust naar Ischl? Vergeet het maar! De après-ski begint hier vroeg en gaat door tot in de late uurtjes. Dag in dag uit. Er zijn legio uitgaanslocaties waaruit gekozen kan worden. Van kneuterige feesthutten tot glamoureuze nachtclubs. Het dorp trekt met name mensen die hun wilde haren nog moeten verliezen. Lekker fout dus.

Dak er af in Mayrhofen

Het zou fijn zijn als het dak er echt af zou kunnen in de Ice Bar, de populairste après-ski tent van Mayrhofen. Het is er namelijk ontzettend gezellig, maar ook ontzettend heet. Het gebouwtje direct gelegen aan de Penckenbahn bestaat helemaal uit glas. Wanneer om drie uur de deuren van deze sfeervolle kas worden geopend loopt de temperatuur snel op. En hoe mooi het weer ook is, het feest wordt binnen gevierd.

Los in ValTho

Wie ooit in Val Thorens is geweest weet dat Frankrijk en après-ski een combinatie uit duizenden is. Vanaf een uurtje of drie gaat het op de piste al helemaal los bij de hippe tent La Folie Douce. Vanaf het balkon maken een DJ en saxofonist er een bruisend feest van. Wanneer rond 17.00 de muziek uitgaat, kun je heerlijk licht in je hoofd en soepel in de benen de dal afdaling naar het centrum maken. Daarna kan je ongestoord je feestje voort zetten in de Nederlandse après-ski hut Le Monde. Heb je rond middernacht nog voeten over? Ga dan tot de late uurtjes los in de ondergrondse discotheek Malaysia.

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.