Filter je resultaten
in 5 stappen.
Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
Duitsland
Finland
Frankrijk
Italië
Oostenrijk
Tsjechië
Zwitserland

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
opnieuw zoeken
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten

In sneltreinvaart naar je wintersportbestemming

24 Okt 2013
Categoriën:
0 reacties | 11032 keer gelezen
1 2 3

Je ligt nog diep te dromen tot je plots wordt gewekt. Even snap je er niets meer van. Waar ben ik? Wat doe ik hier? Een krakerige stem schalmt door je slaapverblijf. “Een hele goede morgen! Het is 7.00. Over een klein uurtje arriveren we op plek van bestemming”. Dan komt het besef. Je schuift het gordijntje aan de kant. Een wit landschap vult je blikveld. De hoge bergen doemen op uit het winterse landschap. Je bevindt je aan boord van de Alpen Express. Het wintersport avontuur is relaxt begonnen met de trein!

Ontspannen op wintersport

Met de trein op wintersport. Wie het wel eens heeft gedaan wilt nooit meer anders. Geen dure aanschaf of huur van winterbanden. Niet in de vrieskou halverwege een sneeuwketting om de banden hoeven leggen. En het belangrijkste van alles: uitgerust aankomen op je wintersport bestemming. De bekendste wintersport trein is de Alpen Express. Deze treindienst brengt vakantiegangers van Nederland naar winters Oostenrijk. Met de City Night Line is het ook mogelijk om per trein naar wintersportgebieden in Duitsland een Zwitserland af te reizen. Liever naar de Franse Alpen? Boek dan een ticket met de supersnelle Ski-Thalys.

Geen dag hoeven missen

De wintersporttreinen zijn uitgerust met 4- en 6-persoons slaapcoupes. Wanneer je aan boord van de trein stapt, zijn de verblijven voorzien van comfortabel zittende stoelen. Deze ruimtes kunnen rond bedtijd omgetoverd worden tot slaapcabines. Je moet je absoluut geen luxe voorstellen, maar de bedden bieden voldoende comfort voor een ontspannen reis. En het meest ideale is dat je ’s avonds in Nederland op stapt. Met een beetje mazzel maak je een goede nacht en wordt je de volgende ochtend wakker als je bijna op je bestemming bent. Vaak is het mogelijk om direct na aankomst de eerste skilift omhoog te pakken. Heb je niet zo veel behoefte aan slaap? Dan kan je in de bar aan boord van de trein alvast een beetje oefenen voor de après-ski.

Weekendje wintersport

Heb je dit jaar geen tijd voor een wintersport vakantie, maar wil je toch wel heel graag even genieten van de Alpen? Hou dan de site www.alpenexpres.nl in de gaten. Van januari tot en met maart kun je hier unieke weekendarrangementen boeken. Zo’n arrangement bestaat uit een heen- en terugreis naar de Oostenrijkse Alpen in een slaapcoupe. Je vertrekt dan op vrijdagavond vanuit Nederland. De volgende ochtend kom je uitgeslapen en wel aan in Oostenrijk voor een onvergetelijke dag skiën. Het grote voordeel? Je hoeft je op de piste niet te sparen. Want de trein vertrekt ’s avonds om 20.30 weer huiswaarts. Je hebt dus alle tijd om weer op krachten te komen. Wanneer de schommelende trein je in een heerlijke slaap wiegt.

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.