Filter je resultaten
in 5 stappen.
Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
Duitsland
Finland
Frankrijk
Italië
Oostenrijk
Tsjechië
Zwitserland

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
opnieuw zoeken
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten

Skiën in Andorra

31 Dec 2013
Categoriën:
0 reacties | 10971 keer gelezen
1 2

Tussen de Franse en de Spaanse Pyreneeën ligt het kleine deelstaatje Andorra. Velen denken niet meteen aan Andorra als ze denken aan een wintersportvakantie, maar toch is het een fantastische bestemming voor ski- en snowboardliefhebbers. Bijna ieder dorpje is een skioord en er kan ook nog eens belastingvrij gewinkeld worden! Het ziet er allemaal wel wat strak en zakelijk uit, maar dat neemt niet weg dat er van alles te doen en te beleven is. Drie bekende skigebieden worden gevormd door Grandvalira, Vallnord en Ordino.

Grandvalira is een groot skigebied dat vier dalen omvat en in totaal maar liefst 193 kilometer aan pistes herbergt. De afdalingen liggen tussen de 1.710 meter en 2.640 meter en vangen jaarlijks veel zon (gemiddeld 300 dagen per jaar) waardoor het er goed toeven is. De bijbehorende dorpen Grau Roig, Encamp, Pas de la Casa, Canillo, Soldeu en El Tarter hebben leuke accommodaties in hun bezit en bieden allen de benodigde voorzieningen aan. Er zijn op ieder niveau afdalingen te vinden en snowboarders zullen zich gegarandeerd amuseren in het funpark. Overigens zitten ook langlaufers goed in Grandvalira want in de omgeving is een loipenet van zo’n 35 kilometer uitgezet.

Vallnord is met 63 pistekilometers beduidend minder groot, maar net zo zonnig en erg gezellig. De afdalingen liggen tussen de 1.550 meter en 2.560 meter en zo’n 25 skiliften reizen de hele dag heen en weer om de wintersporters snel aan de volgende afdaling te kunnen laten beginnen. Ook in dit gebied vinden de snowboarders een funpark en ook langlaufers kunnen hier goed uit de voeten met een loipenet bestaande uit 13 kilometer. Het bij het skigebied behorende dorpje Pal ligt op een hoogte van 1.300 meter en heeft leuke accommodaties in haar bezit. Arinsal is het andere dorp in Vallnord en ligt 100 meter hoger. Het grootste verschil tussen beide wintersportplaatsjes is dat Vallnord vanuit Arinsal wel en vanuit Pal niet per skilift bereikbaar is.

Niet reuze groot, maar wel gezellig en zeer geschikt voor gezinnen is het skigebied Ordino. Er is in totaal 26 kilometer aan pistes te vinden met 13 skiliften die de afdalingen met elkaar verbinden. Een groot pluspunt is dat je elkaar hier niet snel kwijt kunt raken en dat is meteen de voornaamste reden om voor dit gebied te kiezen als je met het hele gezin op wintersport gaat. De bijbehorende dorpjes worden gevormd door Ordino en Arcalis vanuit waar je overigens wel eerst de auto of de bus moet nemen voordat je de pistes op kunt. Ook hier zijn langlaufmogelijkheden te vinden met in totaal 15 kilometer aan loipes.

Als wintersportliefhebber moet je eigenlijk een keer in dit prachtige staatje op de latten hebben gestaan!   

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.