Filter je resultaten
in 5 stappen.
Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
Duitsland
Finland
Frankrijk
Italië
Oostenrijk
Tsjechië
Zwitserland

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
opnieuw zoeken
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten

Skiën in de Franse Alpen

26 Nov 2013
Categoriën:
0 reacties | 11207 keer gelezen
1

Jaarlijks vertrekken heel wat Nederlanders in de zomervakanties richting Frankrijk om daar lekker bij te kleuren in de Côte d’Azur aan de blauwe oceaan op mooie zandstranden. Of er worden cultuurvakanties gehouden in het binnenland van Frankrijk. Of men gaat voor wandelingen in de prachtige natuur van de Franse Alpen. In de wintermaanden is er in de Côte d’Azur echter niets te beleven op zon, zee en strandgebied en ook in het binnenland is het toch wat koud voor cultuurtripjes. De Franse Alpen daarentegen zijn misschien nog wel populairder in de winter dan in de zomer. Hoe dat komt? Volop wintersportmogelijkheden!

De hoogste alpentop van de Alpen is de Mont Blanc die tot wel 4.808 meter en 45 centimeter reikt. En laat dit bergmassief nou net in de Franse Alpen liggen! Het hooggebergte trekt jaarlijks heel wat gevorderde wintersportfanaten die er hun hart kunnen ophalen met pistes in alle kleuren en volop sneeuw. De wintersport in Frankrijk richt zich vooral op de departementen Savoie, Haute-Savoie en Isère waar afdalingen in ieder niveau te vinden zijn. In het algemeen komen er echter vooral gevorderde skiërs en snowboarders om er hun wintersportvakantie door te brengen. Houd je van langlaufen en winterwandelen? Kijk dan van te voren goed waar je terecht kunt want het aantal bestemmingen voor deze sporten is beperkt.

Waar het vroeger vooral ging om een ideaal skiterrein met goede liften en verder niet gekeken werd naar gezellige verblijfplaatsen en après-ski, is dat door de jaren heen wel wat veranderd. Er kwam steeds meer vraag naar gezellige skidorpen met mogelijkheden tot uitgaan, veel voorzieningen en een authentieke dorpskern. Aan deze vraag werd gehoor gegeven en tegenwoordig vind je dan ook gezellige Franse dorpjes met leuke après-skimogelijkheden en volop voorzieningen. Daarnaast is er meer gedaan aan wandel- en langlaufroutes zodat ook deze liefhebbers in Frankrijk uit de voeten kunnen. 

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.