Filter je resultaten
in 5 stappen.
Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
Duitsland
Finland
Frankrijk
Italië
Oostenrijk
Tsjechië
Zwitserland

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
opnieuw zoeken
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten

Skiën in Duitsland, regio Sauerland

29 Jan 2014
Categoriën:
0 reacties | 34006 keer gelezen
1 2 3

Misschien is het de relatief korte afstand, misschien is het de mooie omgeving, of misschien komt het door de officiële bobsleebaan en de verschillende springschansen. Eén ding is zeker en dat is dat de regio Sauerland relatief gezien de meest populaire wintersportregio onder de Nederlanders is. De twee bekendste skigebieden worden gevormd door Winterberg en Willingen. Maar wat hebben deze twee winterportoorden dan te bieden?

Het skigebied van Winterberg is gelegen op een hoogte tussen de 560 meter en 809 meter en ligt slechts op enkele uurtjes afstand van Nederland. Door de jaren heen is er veel geïnvesteerd in moderne apparatuur zoals sneeuwinstallaties waardoor Winterberg tegenwoordig bij de meest efficiënte en modernste gebieden van Europa hoort. Er is in totaal zo’n 27 kilometer aan pistes te vinden, waarvan 14 kilometer blauw is, 11 kilometer rood en 2 kilometer zwart. Zo’n 10 kilometer is in de avonduren verlicht, zodat je nog tot laat op de latten kunt staan. De officiële bobsleebaan en de springschansen zijn meestal drukbezet door Nederlandse bobsleeërs en skispringers die er volop trainen. Overigens is de mooie rodelbaan een aanrader voor de scheurneuzen onder ons. Langlaufliefhebbers zullen zich in Winterberg ook zeker thuisvoelen want het loipenet is zeer uitgebreid met lichte en middelzware routes. 

Winterpark Willingen is iets kleiner dan Winterberg en zeer geschikt voor gezinnen en senioren vanwege de vele brede en overzichtelijke afdalingen. De 18 kilometer aan pistes is onderverdeeld in 9 kilometer blauw, 8 kilometer rood en 1 kilometer zwart. Vooral voor lange weekenden weg is dit skigebied daarom zeer geschikt. Na enkele dagen heb je het gebied namelijk wel uitgekamd. De sfeer is er gastvrij en knus en de gondel geeft je even het gevoel dat je in de Alpen bent, hoewel het gebied natuurlijk vele malen kleiner is. Willingen is erg gericht op kinderen en op verschillende plekken zijn dan ook kinderskischolen ‘Kinderland’ te vinden waarbij kinderen in een veilige omgeving op de latten leren staan. Het langlaufaanbod is veelzijdig, waardoor liefhebbers zich er uitstekend vermaken.

Mijn conclusie? Voor een lang weekend weg is het Sauerland zeer geschikt voor iedereen. Ben je van plan om een week of langer te gaan dan zou ik voor de ietwat uitgebreidere skigebieden gaan.

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.