Filter je resultaten
in 5 stappen.
Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
Duitsland
Finland
Frankrijk
Italië
Oostenrijk
Tsjechië
Zwitserland

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
opnieuw zoeken
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten

Skiën in Oostenrijk, regio Salzburgerland

8 Jan 2014
Categoriën:
0 reacties | 17643 keer gelezen
1 2

In het Salzburgerland zijn grote en prachtige skigebieden te vinden. Velen zijn hiervan op de hoogte en jaarlijks reizen er dan ook veel mensen af naar dit mooie stukje Oostenrijk voor een ontspannen wintersportvakantie. Maar waar kun je nu eigenlijk het beste naartoe? Ik heb een paar mooie wintersportgebieden in Salzburgerland voor je uitgelicht.

Een groot en mooi allround skigebied dat voor iedereen toegankelijk is, is dat van Skicircus Saalbach Hinterglemm. Het lieflijke berglandschap herbergt afdalingen voor ieder niveau en de plek staat ook nog eens bekend als erg gezellig. In totaal is er 200 kilometer aan pistes te vinden en de ultramoderne liften zorgen ervoor datje snel weer aan en nieuwe afdaling kunt beginnen. Hinterglemm en Saalbach staan naast hun mooie pistes bekend om de goede après-ski, dus je zult je er geen moment vervelen.

Met 350 pistekilometers is de Salzburger Sportwelt nog een stukje groter. Het skigebied is modern, maar heeft toch een dorpse sfeer en die combinatie maakt dat je er een heerlijke wintersport zult hebben. De onderlinge dorpen die samen de Salzburger Sportwelt vormen hebben allemaal hun eigen karakter en moeilijkheidsgraden waardoor skiën in het gebied voelt als een soort mini-roadtrip.

De Europa Sportregion is met haar 77 kilometer aan afdalingen beduidend minder groot, maar dat maakt het skigebied niet minder leuk. De Schmittenhöhe is met haar kindvriendelijke pistes, de vele bomen en de gezellige restaurantjes erg knus, terwijl Zell am See heel wat uitdagende afdalingen in zijn bezit heeft voor de gevorderde wintersporter.  

Vrijwel in ieder skigebied zijn overigens goede mogelijkheden te vinden voor de snowboarder met de verschillende funparken, de half-pipes en boardercrosses. Langlaufen is niet overal goed mogelijk, maar verschillende skigebieden in het Salzburgerland hebben aan de liefhebbers van deze sport gedacht en leuke routes uitgezet. Als je op zoek bent naar een wintersportbestemming denk dan dus eens aan het Salzburgerland in Oostenrijk!

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.