Filter je resultaten
in 5 stappen.
Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
Duitsland
Finland
Frankrijk
Italië
Oostenrijk
Tsjechië
Zwitserland

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
opnieuw zoeken
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten

Skiën in Zwitserland, regio Saastal: Saas Fee

20 Jan 2014
Categoriën:
0 reacties | 18965 keer gelezen
1 2

In Zwitserland ligt de regio Saastal. En in die regio Saastal ligt het skigebied Saas Fee. En als je op zoek bent naar een geschikte wintersportbestemming dan is Saas Fee zeker aan te raden. Het wordt namelijk niet voor niets de parel van de Alpen genoemd!

Saas Fee wordt omgeven door 4.000 meter hoge bergtoppen, is autovrij, beschikt over één van de grootste zomerskigebieden van de Alpen en biedt in totaal zo’n 100 kilometer aan pistes. Daarnaast is er de mogelijkheid tot langlaufen, is er een rodelbaan aanwezig en kunnen snowboarders zich uitleven in het funpark, of de nieuwste stunts oefenen op de boardercross of halfpipe. Heeft Saas Fee dan ook mindere kanten? Ja natuurlijk. Zo is het loipenet niet heel uitgebreid met zo’n 6 kilometer in de omgeving en zijn er voornamelijk sleepliften te vinden, alhoewel er ook nog 8 gondelliften zijn. Maar dit weegt allemaal niet op tegen de mogelijkheden die het gebied te bieden heeft.

De bekendheid die Saas Fee geniet komt echter niet alleen door de goede voorzieningen, maar ook door het milde klimaat. Het skigebied ligt namelijk op dezelfde breedtegraad als Ticino waar de palmbomen zelfs op straat staan. De hoge ligging van Saas Fee met pistes tussen de 1.800 meter en 3.600 meter zorgt er weer voor dat het gebied sneeuwzeker is. Een minpuntje is echter wel dat de dalafdalingen vrij snel verijsd zijn en ietwat pittig, zodat de beginnende wintersporters onder ons beter voor de gondel kunnen kiezen.

Zo’n 40 kilometer van de pistes bestaat uit de kleur blauw en ook de rode afdalingen zijn in totaal goed voor 40 kilometer. Zwart neemt met 20 kilometer iets minder ruimte in beslag. De off-pistemogelijkheden compenseren die 20 kilometer echter ruimschoots. Vooral de Haute Route is een aanrader. Deze toerski-route is wereldberoemd en begint in het Franse Chamonix, waarna hij via Zermatt naar Saas Fee loopt. Een tip: ga niet op eigen houtje de off-pisteroutes verkennen, maar neem altijd een gids mee want de gletsjer is altijd in beweging en de gletsjerspleten zijn op het eerste oog vaak niet te zien.

Voor een veelzijdige wintersportvakantie in een sneeuwzeker gebied zit je goed in het Zwitserse Saas Fee. 

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.