Filter je resultaten
in 5 stappen.
Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
Duitsland
Finland
Frankrijk
Italië
Oostenrijk
Tsjechië
Zwitserland

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
opnieuw zoeken
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten

Veilig rijden in de sneeuw

14 Okt 2013
Categoriën:
0 reacties | 10912 keer gelezen
1 2 3

De ruitenwissers kunnen het tempo van de vallende vlokken niet meer bijbenen. Gelukkig zorgt het vooruitzicht van de wintersportvakantie ervoor dat de sfeer in de auto niet tot ver onder het vriespunt daalt. De lange file op de Duitse autobahn heeft jou als bestuurder aardig wat positieve energie gekost. Maar gelukkig! Wat nog rest is de korte klim naar het skidorp. Onder het motto ‘veiligheid voorop’ laat je de auto tot stilstand komen. Met frisse tegenzin stap je de snijdende vrieskou in. De ijzige sneeuwketting doet pijn aan je handen. Maar dat deert nu even niet, want daar boven op de berg ligt je een onvergetelijke week te wachten. In dit artikel lees je hoe je veilig met de auto op je wintersportbestemming aankomt.

Goede voorbereiding is het halve werk

Met een goed gevoel op vakantie? Zorg er dan voor dat je auto voor vertrek even wordt nagelopen bij de garage. Ben je handig? Dan kun je ook zelf even onder de motorkap kijken. Zorg ervoor dat het koelsysteem van de motor voldoende antivries bevat. Zo voorkom je bevriezing van essentiële onderdelen. Controleer ook of de accu voldoende capaciteit heeft om op een koude dag op te kunnen starten. Slim is het om na te gaan of de remmen goed functioneren. Op een glad wegdek is het wel zo fijn als je volledig op je remmen kunt vertrouwen. Zit er ook voldoende antivries in de ruitersproeier? Dan ben je een heel eind op de goede weg.

Pakketje voor noodgevallen

Wees er op voorbereid om in een lange file terecht te komen. Hevige sneeuwval, wegwerkzaamheden en ongevallen kunnen de autoreis naar de wintersportbestemming flink vertragen. Een noodgevallenpakketje komt dan goed van pas. Een zaklamp, een warme deken, strooizand of –zout en een ijskrabber zijn geen overbodige luxe wanneer je vast komt te staan onderweg. Ook is het sterk aan te raden om een sneeuwketting in je achterbak te leggen. Dit ijzeren wielnet kan net dat stukje grip geven om de auto weer aan het rollen te krijgen.

Pas je rijstijl aan

Onder winterse omstandigheden is het noodzakelijk om je rijstijl aan te passen. Dit begint al met vooruit denken. Trek minimaal twee uur extra uit voor de reis als de voorspellingen slecht zijn. Wanneer je wat meer speling hebt ben je minder geneigd om te gaan haasten op de weg. Is het glad op de weg? Vermijd dan plotselinge bewegingen en probeer gelijkmatig te remmen. Abrupt remmen en plotselinge bewegingen vergroten de kans op slippen. Een auto met ABS (antiblokkeersysteem) is op zulke momenten een welkome extra. Ook is het raadzaam extra afstand te houden van je voorganger. Op glad wegdek is snel anticiperen een stuk moeilijker. Wil je heerlijk kunnen genieten van je welverdiende wintersport? Ga dan goed voorbereid op vakantie en wees onderweg goed op je hoede.

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.