Filter je resultaten
in 5 stappen.
Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
Duitsland
Finland
Frankrijk
Italië
Oostenrijk
Tsjechië
Zwitserland

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
opnieuw zoeken
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten
281
pistes
om uit te kiezen
filter resultaten

Wellness & Wintersport

30 Sep 2013
Categoriën:
0 reacties | 10963 keer gelezen
1 2 3

Na al dat intensieve skiën, snowboarden, langlaufen of wandelen in de winterse kou ben je wel toe aan wat ontspanning. Maar of hossen en zweten in een drukke skihut daar nou het antwoord op is… Zou het niet heerlijk zijn om een middagje lekker te relaxen in een warm bubbelbad, of je eens goed te laten masseren om de overbelaste spieren een welverdiende ontspanning te geven? Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om wintersport te combineren met wellness.

Ontspanning na het sporten

Iedereen weet dat het belangrijk is om je na een intensieve inspanning voldoende te ontspannen. En dat geldt natuurlijk ook voor wintersport. Want de hele dag sporten in de sneeuw, berg op, berg af, gaat je niet in de koude kleren zitten. Aan het eind van de dag is iedereen toe aan ontspanning. En als je ’s ochtends weer vroeg de latten onder moet binden, wil je wel fit zijn. Bovendien: is elke vakantie niet in de eerste plaats bedoeld om eens lekker te ontspannen?

Gelukkig lenen de meeste wintersportgebieden zich ook uitstekend voor wellness. Niet voor niets bevinden veel kuuroorden en sanatoriums zich al sinds mensenheugenis hoog in de bergen. De berglucht en de grote hoogte hebben een positief effect op het lichaam. Het is dus niet alleen heerlijk ontspannend, maar ook nog eens gezond!

Faciliteiten

In de Alpen en de Pyreneeën bevinden zich verschillende thermaal bronnen, waar je heerlijk tot rust kunt komen in het thermale water, dat al eeuwen voor de geneeskrachtige werking wordt gebruikt. Veel van deze plaatsen waren al in de Romeinse tijd populaire kuuroorden. Hier kan je dan ook baden volgens de oude Romeinse traditie, onder het motto “mens sana in corpore sano”: een gezonde geest in een gezond lichaam. Dit kan bijvoorbeeld in Leukerbad, het grootste wellness resort van de Alpen. Ook in Frankrijk, in Le Monêtier-les-Bains, zijn thermale bronnen waar je op z’n Romeins kunt ontspannen. Dit dorp ligt in het skigebied Serre Chevalier, een van de grootste skigebieden van Europa.

Ook moderne verwen-complexen zijn er in en nabij bekende wintersportgebieden in overvloed. Luxe hotels met sauna’s en zwembaden zijn in vrijwel elke grote wintersportplaats te vinden. Ook zijn er echte wellness hotels waar je je heerlijk onder handen kunt laten nemen, van ayurveda-massage tot hot Stone-massage. Voor een hot Stone-massage kun je terecht in het Senses Spa Hotel Arlberg in Lech. Dit hotel is onder andere bekend van de opnames van Bridget Jones’s Diary, en je kunt hier niet alleen heerlijk gemasseerd worden, het hotel is ook een heus saunaparadijs.

Wellness en wintersport

Het moge duidelijk zijn: wellness en wintersport gaan perfect samen. In veruit de meeste wintersportgebieden zijn wel wellness-faciliteiten te vinden, waardoor overdag skiën of snowboarden uitstekend te combineren is met een namiddag relaxen in de spa. Om de volgende dag met hernieuwde energie weer van de pistes af te dalen. De ideale combinatie tussen spanning en ontspanning vind je tijdens een wintersportvakantie!

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.