Loading...

Alte Mühle

Beschrijving Alte Mühle

HET UNIEKE VERHAAL, VERTELD DOOR DE HUISEIGENAAR

Van oude molen tot een oase van rust

De oude molen, waar Friedrich Weißer ooit met zijn vader graan maalde, is al meerdere generaties in de familie. In 1974 verbouwde de familie Weißer hem tot vakantiewoning. In die tijd schafte het echtpaar een hoogwaardige Zwitserse tegelkachel met groene tegels aan, die nog steeds het middelpunt van de inrichting vormt.

Gasten die hier hun vakantie doorbrengen, genieten vooral van de rust en de beslotenheid van het huis. Gelegen aan de rand van het bos, direct aan de Brigach-beek, kunnen ze luisteren naar het geluid van het water en ontspannen in de traditionele ambiance van de oude molen. Geen wonder dat sommige gasten steeds weer naar de oude molen worden teruggetrokken. "Ongeveer dertig jaar geleden kregen we voor het eerst bezoek van een familie uit het Rijnland", vertelt Friedhilde Weißer. "Het was winter en de gasten waren met hun auto in Triberg vast komen te zitten in de sneeuw. Na ongeveer een uur kwamen ze eindelijk aan en konden we de familie in ons huis verwelkomen." In de jaren die volgden, bracht de familie steeds weer hun vakantie door bij de familie Weißer. Bijna 30 jaar na hun laatste bezoek keerde het echtpaar terug naar de oude Molen, dit keer zonder kinderen. "Ik herkende ze meteen en de vreugde van het weerzien was groot", herinnert Friedhilde Weißer, een gastvrouw in hart en nieren, zich. "De omgang met gasten is voor mij iedere keer weer een grote verrijking." Het echtpaar kreeg ooit een bijzonder geschenk van een gast, een Zwitserse vrouw met Nederlandse roots - een met bloemen en poëtische opschriften in het Nederlands geborduurd schilderij, dat nog steeds de woonkamer van de oude Molen siert.

DETAILS

- Ideaal voor een ontspannen vakantie in het Zwarte Woud, eventueel met je trouwe viervoeter
- Een wandeling van ongeveer 10 minuten leidt naar het nabijgelegen bos en de Stöcklewald-toren bevindt zich op 6 km afstand
- Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Duitse Klokkenmuseum en het Phonomuseum in St. Georgen

Over Chalet.nu

Chalet.nu biedt meer dan 40.000 vakantiehuizen aan in 20 Europese landen. Je vindt bij Chalet.nu onder andere huizen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden, Zwitserland en Griekenland. Door het enorme aanbod van vakantiehuizen, landhuizen, kastelen en boten is er altijd wel een geschikte accommodatie te vinden.

logo Chalet.nu
Top